Esters namnsdag 2010 firandes i Stockholm och Malmö

Premiär för Ester-kaffe i Stockholm!

Återigen på vårt stamlokus Vetekatten. Den enkla sanningen är att det inte finns något annat ställe som passar lika bra för den här sortens träff. Läget är näst intill perfekt för T-bana, buss och pendeltåg. Parkering finns inte helt nära, men en promenad över Kungsbron till Kungsholmen löser detta problem.

En propå gick ut i nyhetsbrevet och jag skickade också ett påminnelsemail till våra medlemmar i Stockholm med omnejd.

Tre helt nya medlemmar mailade intresse. (Alla tre hade läst om oss i Tara, där ser man vad publicitet medför!)

Eftersom jag var tidig, hann jag med att gå in i en hemslöjdsaffär och köpa påskpynt.

Strax efter kl 18.00 var vi samlade, Mari, Margareta, Margaretha, Karin och undertecknad. Vi gick in för att beställa. Döm om vår förvåning när det nästan inte fanns något kvar! Det var ändå en och en halv timme till stängningsdags. Jag frågade om det inte fanns några bullar och då gick expediten iväg och kom tillbaka med härliga vaniljbullar och kardemummabullar.

Vi satte oss vid ett runt bord och började prata om våra Lotta-böcker och olika episoder. Precis som det brukar vara när medlemmarna möts på årsträffar och 4:e oktober. Efter en stund dök vår revisor Per upp och slog sig ner. Efter ytterligare en tid ser jag en flicka som ser sig sökande omkring. Hon går förbi, men kommer sedan tillbaka och undrar om vi känner varann eller om det kan vara Sällskapet. Det är Annukka som kände på sig att vi skulle vara kvar även om hon var lite sen.

Vi pratade även om Sällskapets tillkomst och våra årsträffar. Till slut kom personalen och plockade bort disken. Det var stängningsdags. Vi skildes, överens om att vi hade haft en mycket trevlig stund tillsammans. Kanske slår vi till med Lotta-fika den 12:e maj!

Text: Marianne Lundin

 

Esterfika i Malmö

I år när vi för första gången skulle fira Esters namnsdag inföll dagen
31 mars på onsdagen före skärtorsdagen. I Malmö är det skollov måndag-torsdag i den veckan. Det var således en utmaning att bjuda till Esterfika en dag som det är hel arbetsdag alternativt påsklov. Många skulle säkert också påskpynta eller handla inför påsken.

 

I Malmö är vårt traditionella konditori Hollandia som är centralt beläget
samtidigt som det är inrett i gammal stil.

För att inte krångla till det behövde man inte anmäla sig i förväg utan det var bara dyka upp kl. 17 eller därefter.Vi blev 8 stycken (Caisa, Eva, Kenneth, Kim, Lotta, Per, Tina och undertecknad) och som vanligt blev det en trevlig stundoch mycket prat om Esters böcker.
Jag fick också berätta om DELS 20-årsjubileum där Sällskapet hade deltagit.

 

Nästa träff i Malmö blir lördagen den 8 maj (Lotta har namnsdag 12 maj men det är dagen före Kristi Himmelsfärdsdag). Då kommer vi att återuppleva vandringen i Lottas fotspår i Malmö (som vi gjorde på årsträffen 2007). Vi vill passa på och göra promenaden nu, dels för att Sällskapet firar 5 år och dels för att det är tal om att bygga om Stortorget och flytta statyn med Karl X. (Statyn nämns i Det spökar Lotta)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text och foto: Marianne Ringnér

Senast uppdaterad 2011-02-07