4 oktober 2007

Den 4 oktober 2007 var det 100 år sedan Ester föddes.

Under året har det varit många jubileumsutställningar.
Ann-Sofie Alm har haft utställning i Söderköping, Valdemarsvik och senast i augusti i Norrköping som var Esters födelsestad.
Mikael Åkerlund hade utställning i Sundsvall under september.
På årsmötet i augusti beslutades det att Sällskapet skulle lägga blommor på Esters grav den 4 okt.
Marianne Lundin och Per Skoglund åtog sig det hedersvärda uppdraget och Marianne L skriver så här:
I Stockholm/Solna var den 4 oktober 2007 en underbar höstdag med en molnfri, blekblå himmel och sol. Efter att ha hämtat den förbeställda buketten åkte jag till kyrkogården. Där träffade jag Per Skoglund och tillsammans vandrade vi till Esters grav. Vi placerade ut buketten på graven och Per fotograferade. Det var en fin och rofylld stund och det kändes fint att hylla Esters 100-årsdag på detta sätt.”

I Sundsvall var hela sundsvallsavdelningen samlad. Det innebar att Iréne Larsson och Birgitta Ossung hade en trivsam pratstund till Esters minne på Conditori Pallas. Till kaffet åt de vaniljhjärtan. Iréne hade med sig virkning för att kunna göra stjärnor och var minst lika suverän som Giggi.

Anna Darestam och Ann-Louise Andersson firade i Ängelholm. De besökte ett gammaldags kafé med spetsgardiner, rosentapeter och nötta tiljor. De valde det blå rummet och efteråt tog de en sväng förbi stadens antikvariat där de lusläste titlarna på böckerna och drog ut varenda Lottabok för granskning.

Anna Darestam

Ann-Louise Andersson

 

 

 

 

 

 

 

Marianne Ringnér, Lotta Malmstedt och Eva Neroth

 

I Malmö firades det i två dagar för att så många som möjligt skulle kunna vara med.

Torsdagen den 4 oktober på Konditori Hollandia.

 

 

Söndagen den 7 oktober på Café Mäster Hans.

Marianne Ringnér, Caisa Svärdén och Agneta Olofsson

 

Napoleonbakelse

 

 

 

 

 

 

Anna Ridell uppmärksammade Ester på sin Kittyblogg. Eftersom det samma dag var kanelbullens dag passade Anna på att äta en kanelbulle.

Margaretha på Trollkullen (i Värmland) skriver att hon kommer nog att äta en chokladbit, tänka på Ester och kanske läsa något som hon har skrivit.

Marianne Cedervall i Västerås mailade att hon skulle vara på en kursdag i Borlänge hela den dagen men att hon tänker ha Sällskapets märke på sig.

Senast uppdaterad 2007-11-14