Loppisutflykt i Västsverige

I Göteborgsområdet är vi ett gäng som har gjort till tradition att anslå hela fredagen åt resan till Estersällskapets årsträff.
Under resan, som inte alltid har gått raka vägen, har vi spanat in och stannat vid så många som möjligt av de loppmarknader som vi passerat och varit inne för att se om vi kunnat fynda några av Esters böcker men även en del andra prylar ibland.
Vi har även försökt att hitta något genuint, klassiskt konditori att stanna och rasta vid.

I år, 2018, så är årsmötet med tillhörande tvådagarsträff förlagd till Stockholm. Dit är det inte så praktiskt att resa med bil utan de flesta av oss västsvenskar har valt tåg istället.

Vi kände dock saknad av den sedvanliga loppisspaningen under resan och bestämde oss för att göra en separat loppisutflykt. Trots att det var mitt i semesterperioden så samlades vi inte mindre än åtta medlemmar samt två anförvanter för att göra en tur. Målet fick bli Nossebro Marknad samt Alingsås.

På själva marknaden hade nog ingen några större förväntningar att hitta några böcker utan det var mer att bara för att titta på den. Däremot kunde några av deltagarna göra lite fynd på ett par av ortens stationära secondhandförsäljningar.

 

Dessutom hittade vi en väl sevärd utställningslägenhet, ”Andra Våningen”, som var inredd i genuin 1950-talsstil.

 

 

Därefter gick färden vidare till Alingsås där vi plöjde igen ortens samtliga secondhandförsäljningar. Även här kunde några av deltagarna göra en del fynd för att komplettera sina samlingar.

 

Rut Bånnsgård

Kommentarer inaktiverade för Loppisutflykt i Västsverige

Under Utflykter

Kommentarer är stängda.